lauantai 3. syyskuuta 2016

Itänaapurin Muumipeikko ja pyrstötähti

Eivät loppuneet Neuvostoliiton omat muumit vielä! Onnistuin löytämään Internetin syövereistä muutaman kuvakirjan videomuodossa, joiden muumit todellakin ovat hyvinkin naturalistisen näköisiä. Suomeksi sanottuna muumit todellakin näyttävät tässä virtahevoilta, vaikka rotupuhtaus ei olekaan täydellinen.

En tule mitenkään tässä analysoimaan näitä muumeja, vaan annan kuvien puhua ja venäjää hallitsevat saavat ehkäpä kiintoisan lukuelämyksen. Nauttikaa eksotiikasta!
















































7 kommenttia :

  1. Mitä Nuuskamuikkunen on oikein vetänyt kun silmät on tuollaiset XD?
    Ja Nipsulle on ilmestynyt rintakarvat.

    VastaaPoista
  2. Mitä ihmettä Nuuskis? Melkoisen pelottavan näkösen tyypin ovat venäläiset taiteilleet... Mutta jostain kumman syystä tykkään tästä Nuuskamuikkus-versiosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta hei, sehän näyttää ihan Klonkulta tuossa 24. kuvassa, jossa ne nukkuvat:'D En sittenkään ole varma tykkäänkö.

      Poista
  3. Luultavasti kuvittaja on nähnyt vain Tove Janssonin 1940-luvun kuvituksia (joissa hahmot näyttivät vähän erilaisilta kuin myöhemmin) eikä yhtäkään myöhempää kuvaa muumeista, ja on sitten kehitellyt "realistisemmat" versiot hahmoista siltä pohjalta.

    Mielenkiinnosta selvitin asiaa sen verran, että kuvittaja on ilmeisesti ollut Neuvostoliiton kansantaitelija Boris Diodorov, josta on artikkeli venäjänkielisessä Wikipediassa. Googlen kuvahaulla löytyy tyypin muita kuvituksia, jotka ovat ihan tyylikkäitä. Diodorov kuvitti samalla tyylillä myös Taikurin hatun: http://balamut4uma.livejournal.com/394973.html

    Googlailemalla selvisi myös, että itänaapurissa on julkaistu Tove Janssonin muumikirjoja sangen oudoilla kansikuvilla. Kuvia voi selata täältä: http://tove-jansson.ru/books/russ.shtml. Aika hämmentäviä ovat seuraavat tapaukset: http://tove-jansson.ru/books/rus/1990b2.jpg (Näkymätön lapsi), http://tove-jansson.ru/books/rus/1996b1.jpg (Taikurin hattu) ja http://tove-jansson.ru/books/rus/1993b1.jpg (Muumipapan urotyöt?).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli nyt vasta havaittua, että viimeinen kuva jäi kokonaan laittamatta. Löysitkin sitten tämän esittelysarjan kolmannen osan, tosin näköjään vähän paremmalla kuvakoolla ja laadulla.

      Mutta enpä todellakaan tiedä noista kansikuvista, että pitäisikö niistä kauhistella vai nauraa =D

      Poista
    2. Tuo toinen on eittämättä vähän tyylikäs, vaikka Taikuri näyttää antaneen keulakuvasilmät niiskuneidin sijasta koko Muumilaakson väelle.

      Nuo kaksi muuta kantta sen sijaan ovat suorastaan loukkaavia.

      Poista
  4. Venäläisillä on jonkinlainen pakkomielle hampaisille muumeille.

    VastaaPoista