torstai 9. helmikuuta 2017

Reaktioni Muumilaakson tarinoita remastered osa 2

Uutta löylyä saatiin taas tänään muumeihin, kun vihdoin ja viimein avattiin esirippu näyttelijöistä. Somesotilaat ovat jo tykittäneet menemään panssarivaunuillaan ja minä jälkijoukkona astelen hammaspihdit kädessä. Tässä on sitten omia aatoksia näistä näyttelijöistä, joista saatiin jo esimakustelua kahden videoklipin edestä:

Kertoja - Carla Rindell

Olin aluksi yllättynyt miten suhteellisen samanlaiselta uusi kertoja kuulostaa vanhaan verrattuna. Mutta nopeasti kohosikin monien somesoturin ylösnostama paperilta luku. Tietyllä tasolla minulla jo tuli kertojan omassa videossa pelko siitä, että tästä dubista tulee olemaan britti-muumien tasoinen: dialogi luetaan yliselkeästi ilman, että hahmon perustunne muutu mihinkään suuntaan. Liekö uudella kertojalla sitten jäänyt metrokuulutusasenne päälle.

Muumipeikko - Aksu Palmén

Olin ällikällä lyöty, kun Muumipeikko avasi suunsa. En osannut odotella, että pääsemme näin lähelle Rabbe Smedlundin ääntä. Peukku laitetaan vielä alaspäin, kuten roomalaiset todennäköisemmin tekivät säästäessään hävinneen gladiaattorin hengen.

Muumipappa - Juha Varis

Sitten romahtaakin silta, vaikka kuinka yrittäisin olla ajattelematta kuinka paljon parempia vanhat äänet ovat. Ensimmäisenä tipahti äänen sopivuuden lankku, kun uuden Papan ääni on vähän liiankin nuoren oloinen. Paperilta luvun köydet hapertuivat painosta ja lopun voitte kuvitella. Toki toivon, että Papan ääniraita tässä ei ollut lopullinen, vaan kyseessä olisi ollut jonkun tason harjoitus, joka nyt piti äkkiä saada demona läpi.

Muumimamma - Katja Aakkula

Pyhä prinsessa Celestia sentään... Samanlaiset syyt lankeavat Mammallekin, paitsi että äänessä on robottimaisempaa sävyä. Nyt vasta toivonkin tämän toisen videoklipin olevan demo. Seuraava!

Nuuskamuikkunen - Ilkka Villi

Alan herätä taas vaiheeksi hyvän tuulen mailta, sillä tällä Nuuskamuikkusella on kyllä kunnon ääni. Ovat sentään saaneet parhaimpien kaverusten äänet tämän perusteella kohdilleen, mikä on todella hyvä juttu.

---

Hieman negaation puolelle toki valuu minulla mielipidekokonaisuus uusista äänistä ja dialogista. 20.päivä tätä kuuta se sitten selviää, onko dubbaustyö ollut pelon arvoinen.

Tässä vielä lopuksi ajatuksia muista näyttelijöistä:

Hemuli - Markku Huhtamo

Kun aikoinaan selvisi, että kukaan alkuperäisistä näyttelijöistä ei ole tulossa takaisin, niin voidaan tämän perusteella olla sitä mieltä, että mentiin hieman kuuseen tässä informaatioannissa. Tässä universumissa memeistä tunnettu Piisamirotta on sulautunut Hemuliksi! Kyllä, Muumipeikko ja pyrstötähden Piisamirotan ääninäyttelijä on päässyt Hemulin helmoihin. Olen hyvin kiinnostunut kuulemaan hänen näyttelijätyötään.

Niiskuneiti - Heljä Heikkinen

Olen ainoastaan kuullut näyttelijän naurut Angry Birds Toonseissa, joten toivotaan, ettei Niiskuneiti mene nauruosastossa pieleen. Parempi kyllä tulee olemaan vanhaan Niiskuneitiin nähden edes prosentin verran.

Niisku - Jon-Jon Geitel

Oikolukijani on hänestä huolissaan, mutta itselläni ei tule mitään mielikuvaa näyttelijän työstä.

Ninni, Tuu-Tikki, Tiuhti, Aliisa - Ella Pyhältö

Näyttelijän töitä on pikaisella aikataululla vaivalloista löytää, mutta se mitä tuli löydetyksi on jokseenkin huolestuttavaa. Toivoa saa et cetera et cetera...

Nipsu - Jukka Nylund

Videoklipissä olleiden voivottelujen perusteella on vielä mahdoton sanoa, onko tämä Nipsu mistä kotoisin.

Mörkö, Taikuri, Postinkantaja, sivuhahmoja - Markus Bäckman

Nyt on asialliset hahmot asiallisen näyttelijän alla. Hyvät on odotukset.

Pikku Myy - Karolina Blom

Yritin etsiä mitä tämä näyttelijä on saanut aikaiseksi, mutta en onnistunut löytämään mitään, paitsi iltapaskojen uutisoinnit hänestä. Hän jäänee vielä mysteeriksi. Toivon toki, että hän ei vedä dialogejaan teennäisesti Caps Lock -päällä, kuten moni huono Pikku Myy on mennyt.

Poliisimestari - Jarmo Koski

Jos olisin lyönyt vetoa rahasta, niin olisin saanut oman osuuden potista itselleni. Odotin Jarmo Kosken tosin vetävän Hemulin roolia, mutta saman lajin edustaja kuitenkin on kyseessä, niin ei menty kovin kauas petäjistöön.

6 kommenttia :

 1. Karolinan Myytä kuulin eilen Maikkarin Uutisissa. Omasta mielestäni se onnnnn keskiarvoinen. Ei kynsiä liitutaudulla mutta parempi kuin se ääni joka oli niissä romppupeleissä myöhemmin.

  VastaaPoista
 2. Luojan kiitos ettei Hirviniemi ole listassa :).
  Jon-Jon ja Markus ovat hyviä valintoja.

  VastaaPoista
 3. Tuolla kuulee Myytä http://www.katsomo.fi/#!/jakso/724856 , siinä esitellään uudistettuja Muumeja ja jossain 20 min. kohdalla alkaa pätkä jaksosta "Taikurin hattu". Kuva on parantunut paljon, mutta aika oudoilta nuo kuulostavat kun on tottunut vanhoihin, ehkä niihin tottuu... ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman jäi hampaankoloon ääninäyttely, joten toivon, että kyseessä on joko äkkiä kasattu demopätkä tai näyttelijöiden alkukankeus.

   Poista
 4. ^Mörönmoisen hienoa... :C Nyt tekisi mieli tietää, onko tuota dialogia muutettu vastaamaan enemmän alkuperäistä japanilaista, vai minkä takia sitä on muutettu noinkin radikaalisti? Pelkän kielen nykyaikaistamisen piikkiin noita muutoksia kun ei voi laittaa. Hahmot kuulostavat puhuvan enemmän (vähemmän taukoja), ja jotenkin tuosta puuttuu vanhassa dubissa kuultava lämpö ja pehmeys. Ja minne himputtiin jäi Pikku-Myyn uni vesimelonissa asumisesta?

  VastaaPoista
 5. Aikovat sittenkin dubata koko sarjan, kun myös Aliisalle ilmoitetaan ääninäyttelijä, vaikka hahmo ei esiinny vielä ensimmäisen 26:n jakson aikana. Lisäksi jossain uutisessa oli siteerattu Muumipapan muistelmat -jaksojen dialogia esimerkkinä uudesta käännöksestä.

  Julkistetusta näyttelijälistauksesta puuttuvat keskeisistä hahmoista ainakin Haisuli, Vilijonkka ja Noita, jotka on ilmeisesti katsottu vähäpätöisiksi sivuääniksi. Tai sitten tuo "muita sivuhahmoja" tarkoittaa, että Markus Bäckman näyttelee kaikki nämä roolit.

  VastaaPoista