keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pieni merkintä itsestäni sekä eräästä käsittelemättömästä asiasta

Jotkut lukijat varmasti ovat huomanneet, että jaksojen arvosteluiden julkaisutahti on huvennut yhteen arvosteluun viikossa. Tähän on simppeli syy: olen työssäopissa. Hommaa riittää suurimmaksi osaksi päivää. Lisäksi aikaa syö matkustelu bussilla, jossa menee tunti, vaikka matkaa on naurettavat 40 kilometriä.

Tällä viikolla olisi ollut luonnollisesti tullut seuraava jakso, Muumipeikko ja Haisuli vaihdokkaina, mutta aika siihen ei vaan riitä. Piste.

Mutta!

Kesken töiden havahduin erääseen asiaan, mistä en maininnut mitään jaksossa Aarrekartta. Yksinkertaisesti en vain tajunnut sitä katsomis- ja kirjoitushetkinä vaan se putkahti parin viikon jälkeen päähäni tosta noin vaan.

Tämä "aarre" sijaitsee kartan mukaan Yksinäisillä vuorilla ja Nuuskamuikkunen vielä tarkentaa sen olevan Muumilaakson korkeimmalla kohdalla.

Miksi toistan nuo kaksi asiaa? Koska tämä jakso on yhtäkkiä muuttanut koko vuoristoalueen tasaiseksi havumetsävyöhykeeksi. Ainoastaan yhdessä kuvassa me näemme, että salaman iskupaikka on Pappaa reilusti ylempänä kuin missä hän on.

"Voi paska, miten minä oikein kiipeän tuonne ilman välineitä?"
...
"Nyt kun ajattelen... miten pojat ovat pääseet tuonne?!"

Kaupan päälle meillähän on monta monituista jaksoa, missä näemme, kun porukka on Yksinäisillä vuorilla. Siellähän on vain kiveä ja kalliota, varsinkin Pyrstötähdessä. Joten kertokaa, miten ihmeessä laakson mahdollisesti korkein puu voi olla laakson korkeimmalla kohdalla, jos kasvillisuus loppuu siinä 500 metrin hujakoila?! Luulisi nyt japanilaisten, jos keittenkä tietää miten vuorilla kasvillisuutta esiintyy!

Lisäksi voimme räyhätä välimatkoista, mutta kun kurkku on vähän karhea, niin jätetään se nyt vain maininnan arvoiseksi... maininnaksi.

Ai niin. Mänty on tietenkin enemmän kuusen näköinen kuin männyn.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti