sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kukkahattutäteillään Rosvoja Muumilaaksossa

Tämän kertainen postaus tulee olemaan laadultaan... erikoinen, jossa olen vetänyt salassa Muinaisten tavoin uinuvan, kukkahattutätisyyteni täyteen maksimaaliseen, järjettömään voimaansa. Tässä tulen nostamaan jokaikisen epäkohteliaan, röyhkeän, epäsivistyneen, loukkaavan ja epäkristillisen asian, joka voisi tärvellä lasten mieliä huonoon ja väkivaltaiseen käytökseen Rosvoja Muumilaaksossa -jaksosta.

Jos joku ottaa nokkiinsa tästä kirjoituksesta, niin pyydän teitä lukemaan tämän kappaleen uudestaan, sillä tämä kirjoitus on vain ylivedettyä komiikkaa, jota ei missään nimessä kannata ottaa tosissaan. Jos ette vain ymmärrä ja itkette asiasta keltaisiin lehtiin niin tässä on minun suora viestini: Hävetkää!


Noniin. Eiköhän tehdä alkuvalmistelut ennen kuin jatketaan...

*Kukkahattu päähän*

Rosvoja Muumilaaksossa. Pelkkä otsikkokin jo kavahduttaa. Olen tässä nyt koonnut kaikki tilanteet, mitkä ovat haitallisia lapsille.



Aijai jai jai. Tässähän alussa heti näytetään, että Muumilaakson poliisi nauttii enemmän naisväestä kuin työskentelystä. Ja kaupan päälle vielä nauttivat jotakin muuta kuin vaapukkamehua. Siis nuohan tuossa ovat ilmiselvästi viinilaseja! Lisäksi Poliisimestari taitaa olla vähän liiankin iloinen siitä, että saa rauhassa olla myöhemmin Mymmelin kanssa ajettuaan Myyn tiehensä.



Muumipeikko ja Niiskuneiti eivät pelkästään seurustele avoimesti, vaan repivät harvinaisia kasveja noin vaan maasta. Tämä opettaa lapsia vetelemään kaiken kasviston maasta ajattelematta ollenkaan onko kyseessä yleinen vai sukupuuton partaalla oleva kasvi. Tai edes vaarallinen! Ajatelkaa jos joku nyt tarttuisi ohdakkeen varteen!



Oih, nyt päästiin tämän jakson suurimpaan synninpesään: Nuuskamuikkunen, jonka nimikin pitäisi kieltää, sanoo Jaa.

...

Ettekö te ymmärrä? Tämä 'Jaa' on yksin tuollaisenaan pääsykortti Internetin haittavaikutuksiin. Se houkuttaa keskenkasvuisen jälkipolven katsomaan pilkkavideoita Youtubesta, josta myös löytyy erotiikkaa, josta päädytäänkin irstaaseen elämään, missä on vain pelkkää viinaa, seksiä, tupakkaa, pervoilua, varastelua, onanointia, tappelua, raiskauksia, oksennuksia, bondagea, kirkossa käymättömyyttä, SM-leikkejä ruoskan ja melan kera sekä pissileikkejä ja... Miksi katsotte minua noin?

Ai niin! Kiitos rakkaan ystäväni, joka muistutti minua teekutsuilla siitä, että Nuuskamuikkunen ja Pikku Myyhän ovat sisarruksia! Voi tätä syntien määrää!



Höm. Palataan asiaan. Tämä tässä taas on selkeä viesti lapsille itsemurhasta. Vielä oikein näytetään, miten se tehdään.



Tämä kohtaus taas nostattaa lapsiin turvattomuuden tunteen, kun he rupeavat ajattelemaan millainen elämä olisikaan ilman poliiseja. Surullinen musiikki vielä korostaa asian.



Rouva Viljonkka! Sarjan ainoa hahmo, johon voin samaistua! Esikuvani! Ihannointini koh... Siis mallikansalainen esikuva. Hänen esiintymisaika on kuitenkin aivan liian lyhyt. Ei ihme, että lapset kasvavat kieroon, kun häntä emme näe tarpeeksi.



Poliisin masennus alkaa mennä jo liian pitkälle. Kohta lapset alkavat matkimaan häntä ja tulevat viiltämään ranteitaan auki, kiitos hänen.



Nyt ollaan mehukkaan tilanteen äärellä. Poliisimestari näyttää huonoja pöytätapoja nousemalla seisomaan tuolin päälle ja -voi herranen aika- Muumipappa muuntautuu yllättäen stereotyyppiseksi aasialaiseksi, joka on vieläpä humalaisen näköinen! Selkeätä rasismia!

Lisäksi Poliisimestari mielivaltaisesti, virkavaltaansa lähes väärinkäyttäen kysyy Papalta, että eikö hän voisi pidättää häntä. Poliisivaltion tulo on siis vain askeleiden päässä.



Voi ei! Mymmelistä paljastetaan hänen seksifantasioita! Tämä vihjailu minkä Pikku Myy kertoo siskostaan on niin selvää, että lapset alkavat saamaan seksuaalisia haluja kaikista univormuisista henkilöistä.



Nuuskamuikkunen, tuo yllyttäjän perikuva innostaa muita varkauteen! Aivan sama sille onko kyseessä juonelle tärkeä kohta, mutta kuten kymmenessä säännössä sanotaan "älä varasta." Häpeä Muikkunen, häpeä!



Mitä?! Muumipeikollako puukko?! Tuohan on vaarallista ja edesvastuutonta! Ei muumeilla saa olla aseita, joilla voi satuttaa toisia! Tämä jos mikä on pelottavaa ja ahdistavaa!

Kunnon kansalaiset ilmoittaisivat heti poliisille, jos varkaus on tapahtunut. Tässä tapauksessa muumit käyttäytyvät passiivisesti teon suhteen, ennen kuin he lopulta päätyvät tyytyä poliisin puoleen.



Poliisimestari sanoo "paatunut rikollinen." Kun lapsi saa tietää, mikä tämä on niin se pistää hänet pelkäämään, että moinen rikollinen tulisi hänen luokseen. Lisäksi kun Poliisimestari kertoo Pikku Myyn suklaan mahdollisesti olevan syöty, se antaa epävarman ja ahdistuneisuuden tunteen lapselle, joka tykkää Myystä. Hän ei saisi koskaan tietää, saiko Myy suklaansa ja ahdistuu epätietoisuudestaan.



Poliisimestari on tutkimustyössään liian päällekäyvä ja painostava. Ei ihme, että poliisit innostuvat virkavaltansa väärinkäyttöön. Lienee sanomatta selvä mitä lapset tästä tuumaisivat.

Lopultahan selviää, että varas on näkymätön... Eli hän on selkeästi saatananpalvoja.



Ja lisää saatananpalvojia! Noitahan saa voimansa suoraan itse Perkeleeltä ja on siten Herramme luomakunnan vastainen! Tämmöistäkö sisältöä nämä lastenohjelmat nykyään sisältää?! Lisäksi Noita sanoo sanan "kopeloi" joka on selkeästi seksistinen sana ja vielä kertoo epäsuorasti, mutta selkeästi lapsille minne kannattaa piilottaa kiellettyjä ja/tai varastettuja tavaroita.



Lopulta Noita vielä todistaa olevansa kykenevä Belsebubin taitoihin loihtimalla Poliisimestarin kypärän, rohkaisten samalla lapsia käyttäytymään poliiseja vastaan väkivaltaisesti.



Ja tämä luola! Ensinnäkin kauhuelokuvamainen musiikki ja pimeä ympäristö yhteenlaskettuna ovat jo aikuisjännärin puolta kuin lastenohjelmaa. Lasten suin päin hyökkääminen paatunutta saatananpalvojarikollista päin on hirmuisen vaarallista ja vieläpä täysin ajattelematonta. Kaupan päälle he jättävät Poliisimestarin oman onnensa nojaan.



Kuva vankilasta on liian karu ja kolkko sekä aivan turha lisätehoste. Aivan kuin emme olisi jo shokeeranneet lapsia tarpeeksi.



Tässä taas nähdään kuinka liian avointa on Muumipeikon ja Niiskuneidin suhde. Jos he olisivat kunnon kansalaisia, he olisivat jo naimisissa ja eivät rehvastelisi ulkona tuolla tavoin.



Ja jälleen huonoja ruokatapoja. Pikku Myy istuu ruokien päällä kengät jalassa. Törkeä lopetus!

Meillehän kertoja kertookin, että koko homma oli vain kepponen, jonka pääpiruna oli Nuuskamuikkunen! Valheella ei saada koskaan hyvää aikaiseksi, joten tämä koko jakso on täyttä potaskaa ja ei ihmekään että se on poistettu esityslistoilta!


*Suuri, eeppinen ja energiapalloja säkenöivä taisto, kun revin kukkahatun pois päästäni*


Huh huh! Ei enää ikinä kukkahattuilua! Maalaisjärkihän tässä menee...

5 kommenttia :

  1. Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen ovat sisarpuolia siis kaksikolla on sama äiti mutta eri isä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkahattu kai halusi vääntää totuutta pahimpaan mahdolliseen suuntaan =D

      Poista
    2. sitä ei koskaan mainittu tv-sarjassa.

      Poista
  2. Kaikkien yllä kunniakkaasti lueteltujen perusteltujen syiden lisäksi epäilemättä suurin yksittäinen syy tämän jakson kieltämiseen on ollut se, että se edistää vääränlaista ja suorastaan turmiollista kansalaismoraalia. Jaksossa opetetaan, että rikosten tekeminen ja poliisin harhaanjohtaminen on hyväksyttävää, ja että poliisit ovat tyhmiä ja epäpäteviä. Mutta mikä pahinta, tämä jakso ajaa Suomea Kreikan tielle opettaessaan lapset ihannoimaan sitä, että selvästi tarpeettoman ja kyvyttömän virkamiehen laiskanvirka pelastetaan huijauksella. Suomen säästötalkoista ei tule mitään, jos nuoriso katsoo lastenohjelmia, jotka kannustavat petoksen keinoin ylläpitämään korkeapalkkaisia suojatyöpaikkoja veronmaksajien kustannuksella. Tämä jakso katosi Ylen ohjelmistosta vuonna 2011, eli pian sen jälkeen kun Suomeen nimitettiin kokoomuslaisen pääministerin johtama hallitus. Tämä ei voi olla yhteensattuma; käsky on varmasti tullut korkeimmalta taholta, kansakunnan edun parhaaksi.

    *Riisuu minkä-lie-hatun päästään*

    Vakavasti puhuen, ainoa minulle mieleen tuleva uskottava selitys jakson sensuroinnille ovat ne tuosta "Myy ehdottelee Nuuskamuikkuselle" -kohtauksesta netissä levinneet parodiat, joiden yhteydessä joku aina nostaa esiin hahmojen sukulaisuuden. Ehkä joku päähinepäinen vanhempi on oikeasti ottanut asiakseen valittaa siitä ja Yle on ylireagoinut tähän. Väite jakson pelottavuudesta on niin epäuskottava ja absurdi, ettei se mitenkään voi (ainakaan yksistään) olla todellinen syy. Toinen vaihtoehto on se, että kyseessä on Ylen jossain hallintoportaassa tehty byrokraattinen erehdys, jota ei haluta kumota, koska silloin se pitäisi ensin myöntää erehdykseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse nojauduisin byrokratian puolelle, sillä toisaalta olisi aika satiirisen tasoista pelleilyä, mikäli parodiset syyt olisivat kyseessä. Toki mene ja tiedä...

      Poista