sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Nipsu rakastuu

"Mutta Nipsu, miksi sinulla on noin pitkät jalat?"
Synopsis

Muumitalon lähellä olevat eläimet ovat oudosti saaneet hyvätahtoista kohtelua. Selviää, että Houska on ollut asian takana. Nipsu ihastuu Houskaan silmittömästi ja Muumipeikko joutuu kouluttamaan Nipsua romantiikan saloihin. Nipsu ei onnistu kuin saamaan Houskan vihaamaan häntä ja hän masentuu asiasta. Muumipeikon, Niiskuneidin ja Pikku Myyn pienen väärinkäsityksen ja Myyn paistinpannun läimäytyksien jälkeen Nipsu havaitsee, että hän ei ole syönyt aikoihin ja kaikki ovat taas kuin ennenvanhaan.

---

"Kun menin hakemaan hunajaa, tölkki löytyi rikkonaisena lattialta,"
sanoo Muumimamma pihalla.

Plääh. Taas romantiikkaa? Ei herranen aika...


Tämä nyt on jo vähän tuskaista kirjoittaa. Jakso on niin mitäänsanomaton. Siitä ei pysty vääntämään edes vitsejä. Ainut naurun remakan synnyttäjä (lukekaa tirskaus) on laiskan animoinin esimerkki, kun vene pysähtyy rantaan. Se vain liikkuu nopeasti ja töks. Ilman että vene edes hidastuu tai kukaan nytkähtäisi veneen yhtäkkisestä seisahtumisesta.

Niiskuneidin rakenne on muuttunut...
Eikun oho! Ho hoh! Perun sanani, koska Niiskuneidin kuonosta on mennyt palanen! Miten tuolainen on voinut ikinä päästä laadunvalvonnan läpi?! Tämän luokan erhe pistää hengityselimet koville paineille.

Nipsu rakastuu on kyllä totaalisen huono jakso. Lienee jo ihan sanomattakin selvää, että sarjakuva versio on parempi? Totta munassa!

Nipsu ei ole heti siirappina Houskan nähdessään. Hän on vain kuullut hänestä ja on enemmän kiinnostunut nähdä kuinka hullu Houska on. Hän ei edes tajua ollevansa rakastunut ja kun hän lopulta sen tajuaa, hän ei muuta osaa tehdäkään kuin saada Houskan huomion. Lopulta Houska saa Nipsun masentumaan ja hän masentuukin niin paljon, että yrittää tehdä itsemurhaa monella eri tavalla. Itsemurhayritykset kuitenkin saavat humoristiset epäonnistumiset ja muumit päättävät piristää Nipsua perustamalla hänelle valmiiksi halkotehtaan. Bisnes ei aluksi suju, mutta lopulta muumit saavat Nipsun tehtaan täyteen tuotantoon saamalla kaikki muumilaaksolaiset pitämään talonsa jatkuvasti lämpimänä. Ja vieläpä heinäkuussa. Mutta Houska viherpiipertäjänä havaitsee kukissa teollisuusnokea. Muumit hyvyyttään eivät paljasta Houskalle noen lähdettä ja ryhtyvät tarinan lopussa tuottamaan halkoja Nipsulle lihasvoimin, jotta bisnes pyörisi, eikä Nipsun pää taas täyttyisi Houskasta.

Miksi varaston ovi on pitänyt tukkia?
Hittolainen. Miksei tämä jakso voinut olla noinkin monivaiheinen ja hauska? Sarjakuvan synopsiksestakin tuli paljon pitempi kuin animaatiotulkinnasta! Toki itsemurhailut ovat vähän vakavan kuuloinen aihe hauskuuteen, mutta takaan teille, että niiden vitsikkyys toimii. Muumien keinot halkojen myyntiin ovat humoristiset ja epäonnistumisista huolimatta he yrittävät kaikin keinoin (muumien tapaan) saada halot myytyä. Edelleen heinäkuussa.

Ei oikein näytä hyvältä, kun alan jo tässä vaiheessa olemaan tästä koko sarjasta samanlaisella mielialalla kuin Hemuli on viidakko-trilogian ekassa jaksossa siementen kylvämisestä: Turhaa touhua.
Muumipeikkokin tajuaa kuinka surkeassa jaksossa
hän onkaan valitettavasti mukana.

2 kommenttia :

  1. Itsekin nauroin veneen pysähtyessä Nipsun kohdalle. Puolet naurusta johtui juurikin mielettömästä pysähdyksestä ja toinen puoli selkeästi kehonrakennuksen aloittaneesta Muumipeikosta - onkohan Peikkokullasta tullut liian itsetietoinen kun yrittää selvästi vetää vatsaa sisään? (tosin tämänkin nauru oli enemmän sellaista, mitä tulee ulos katsellessa esim. viime vuoden meppi-haastattelujen parhaimmistoa)

    Enkä millään totu noihin hyvin erikoisiin kuvakulmiin, joita erityisesti tässä jaksossa tuntuu olevan. Myönnetään että Muumitalo on ennen näyttänyt sisältä enemmän kulmikkaalta kuin pyöreltä, mutta nyt siitä on yhtäkkiä kadonnut pinta-alaa todella huomattavasti. Tuohon huoneeseen ei kyllä mahdu piilottamaan viidakon eläimiä tai tanssimaan gramofonin tahdissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvakulmat ja tila ovat yksi isommista mokista mitä tämä sarja tekee. Niitä on niin paljon lojumassa ympäriinsä, että niitä ei pysty kasaamaan, sillä niistä tulisi ähky tilanne. Yleisin tiloihin liittyvä moka tässä sarjassa on se, että ruokasalin pöytä on älyttömän pieni verrattuna huoneeseen, mikä muutenkin on lähes messuhallin kokoinen.

      Poista