keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Poliisimestarin veljenpoika

Pakko lukea

Synopsis

Lasten intiaanileikki saa yllättävän käänteen, kun tuntematon poliisi pidättää Muumipeikon. Poliisiasemalla selviää, että uusi poliisi on Poliisimestarin veljenpoika Launo. Launo on turhankin virkaintoinen poliisi ja hän pidättää kaikki Muumilaaksossa vastaan tulevat mitättömistä rikkeistä. Tämä ei ilostuta hänen setäänsä, sillä poliisiylitarkastaja on tulossa ja Launo on vain aiheuttamassa ongelmatilanteita. Hän lopulta keksii laittaa Launon selvittämään kahden rikollisen lymypaikkaa, jotta hänestä olisi vähemmän harmia. Yksityisetsivän asuun sonnustautunut Launo nappaa Muumipeikon toverikseen ja he löytävät kyseiset rosvot luolasta. Launo luulee heidän olevan virkaveljiä ja saa houkuteltua heidät ulos luolasta, mutta paikalle sattunut poliisiylitarkastaja säikäyttää rosvot tiehensä ja Launo pidättää tarkastajan. Poliisimestari ei ole asiasta tyytyväinen, mutta tarkastaja on toista maata ja tarjoaa Launolle työskentelyä hänen kanssaan.

---

Nuuskis ei ole tottunut kommunistisen valtiomuodon saloihin.

Pahoittelen tässä nyt etukäteen, jos tästä tulee lyhyt arvostelu, mutta pitkästä aikaa olemme taas hyvän jakson jäljillä. Periaatteessa, jos animaatio olisi ollut parempilaatuisempi ja Pikku Myyn dialogeja olisi karsittu, niin tätä olisi voinut luulla tavanomaiseksi Tanoshii Mumin Ikka -jaksoksi. Oikeasti hauskoja hetkiäkin löytyy pari kappaletta. Muumipeikkokin oli lähes tulkoon oma itsensä! Oikeastaan kaikki olivat lähes tulkoon normaaleja!

Toki yksi otsan hieromisaihe on sisältynyt tähän jaksoon. Poliisimestari kertoo peräti kahdesti, että hänen pitäisi tavallaan päästä Launosta eroon, mutta lapset ymmärtävät asian vasta toisella kerralla, vaikka Poliisimestari kertoo sen lähes samalla tavalla.

Ja taisin juuri langeta samaan kuoppaan...

Alkuperäislähteeseen nähden tarina noudattaa sitä uskollisesti. Yksityiskohtaisuuksia on toki karsittu pois ja suurimmat erot animaatioon on kaksi tapausta: Launo ei ole heti poliisi vaan huonoa elämää viettävä nuori mies ja lopussa hän luopuu poliisina toimimisen palaten takaisin normaaliin elämäänsä vedettyään salakuljettajien oopiumia.

Herranen aika. Oliko kaikki asiat tässä?! Ei kait tässä auta kuin alkaa jo katsomaan seuraavaa osaa---

Tsfum!

Seis!

Kuka sinä olet?

Sinä on minä. Siis minä olen sinä.

...Jos tämä on kaksi--

Kolme!

Oho.

Monkey Island viittaukset sikseen. Kuule olen sinä tulevaisuudesta!

Just. Omaperäistä. Saanen jatkaa blogini...

Ei ole aikaa. Kuule. Älä ikinä aloita--

Luulisi minuna sinun tietävän että--

Inhoan sitä että keskeytetään joo--

Älä sitten tee niin!

Anteeksi. Mutta kuuntele... älä jatka blogiasi tästä eteenpäin!

Mitä? kuulehan, minä ainakin pidän tästä hommasta. Se...

...Tyhjentää informaatiotulvaa päästäni ja levittää kaikille tietoa kuinka kauhea Muumilaakson tarinat ovat jaksosta 76 eteenpäin ja miten jotkut jaksot ovat oikeasti hyviä.

Mitä?!

Unohda. Näet sen sitten. Kuule, minulla ei ole enää paljon aikaa...

Älytön klisee tuolainen puhe.

Kliseistä puheen ollen...

Kuules, minä en kuuntele sua, niin en tiedä sitten mihin olen ajautumassa. Siten en ajaudu siihen älyttömään paniikkiin, joista jokainen tulee siitä kun muistan jokaisen kolhun ja piirteen minkä näen nyt sinun ulkonäöstäsi. Ja kaupan päälle, minä jatkan blo---

Tsfum!

Huh...Vai että tulevaisuudesta tulin varoittamaan itseäni. Mutta kato hei! Saimpahan nyt pituutta tälle! JES! Ei muuta kuin seuraavaan kertaan!

Ja tietysti päätösvitsi:
"Mitä? Tämä jakso ei ole pelottava ja ahdistava?"
"En kyllä ihmettelisi vaikka se joskus olisikin..."

1 kommentti :

  1. Märkäkorvainen keltanokka, poliisipojalta petti pokka, paistin sijasta pelkkä rokka pöytään jäi!

    VastaaPoista