sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Muumilaakso vuodelta 1973, luukku 17

 Kesä. Kesä on tullut. Hoi kaikki, hei nyt on kesä!


Kyllä, kun kaikki joulukalenterit kykkivät vain yhden kuukauden ympärillä, niin tämä joulukalenteri vetää pitemmän korren: Vedellään koko vuosi! En todellakaan muista yhden yhtäkään joulukalenteria Ylen ja silloisen FST:n puolelta, missä olisi ollut talven lisäksi yhtään mitään muuta vuodenaikaa. Toki voin myöntää, että kalentereiden katselu on jäänyt vähän toissijaiseksi asiaksi teini-iän alettua, mutta tämä on jälleen kerran sulka tämän sarjan hattuun siitä, miten erilainen tämä uskaltaa olla!


Toisaalta minusta tämä jakso on ollut monella tapaa mielekäs. Alun helteys on osattu saada aikaiseksi ilman ylenmalkaista keltaista valoa ja kertojalle ollaan varattu varsin paljon kuvausta, että näin suoralta muistilta en muista näin pitkää kertoilua olleen ensimmäistä jaksoa lukuun ottamatta missään. Muumipapan innokkuus ja dramaattinen äänenkäyttö myöskin kantavat tätä jaksoa vankoilla käsivarsilla.


Lisäksi tulen muistamaan hyvilläni tätä jaksoa siitä, miten vaimoni aikoinaan katsoessaan ensimmäistä kertaa tätä sarjaa ruotsiksi, ja myöhemmin esikoiseni sitten suomeksi, olivat molemmat ihmettelemässä samaa asiaa: Miten tässä voi olla kesä, vaikka tämä on nimeltä joulukalenteri? Voi minun höpsöjä söpönassusiani~<3

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti