maanantai 2. helmikuuta 2015

Muumipeikko ja kultainen häntä

Even a warped mind can see the odds stacked against it!
(Havaitkaa kuistilta puuttuva pylväs)

Synopsis
Muumipeikon häntä on kaljuuntumassa. Mamman tekemä isoäidin lääke parantaa vaivan, mutta sivuvaikutuksena hännästä tulee kultainen. Pikku Myy ryhtyy manageriksi ja kansa saa nähdä hännän maksua vastaan. Mamma pistää asialle topin, kun Niiskuneiti on kadonnut jonnekin. Niiskuneitikin tahtoo kultaisen hännän, mutta ei onnistu saamaan sitä, vaikka resepti oli sama. Haisuli aikoo varastaa Niiskuneidin nilkkarenkaan, mutta epäonnistuu siinä. Lopulta kaksi viikkoa on kulunut ja täydenkuun aikaan Muumin häntä palautuu normaaliksi.

---

I see the maw of despair swallowing me!

Kas. Palattiin takaisin sarjakuvatarinoiden maille. Mutta tuhlaajapojan paluu ei ollut lohdullinen, vai miten se tarina nyt meneekään? En muista.

Kultaisen hännän tarina on toki sinällään vähän hankala pala käsiteltäväksi sellaisenaan lastenohjelmassa, joten ei ihmekään, että tarinaa muutettiin aika reilulla kädellä. Poissa ovat Mr.Manager, lääkärit, Mamman poppaseremoniat, herttuattaren juhlat, lehtimiehet, ihailijakirjeet sekä Haisulin ja Nipsun oheistuotteet. Mutta se mitä saatiin niiden tilalle... on höttöä.

Your death brings me closer to Chaos.

Sarjassamme erillaiset persoonat, olemme palanneet taas µ:hyn, joka ottaa paikan Mr.Managerista mikä -yllätys sentään- ei ole kovin Myymäistä. Nipsu olisi ollut ymmärrettävämpi bisnesmiesasenteeseen niin animaation, kuin sarjakuvien pohjalta. Kuvitelkaa nyt, jos Kuuma lähde -tarinassa Myy olisi ollut innokas myymään pyyhkeitä Nipsun sijasta.

Mamman poppakonsteista... tai no ei ne niin poppakonsteja ole, mutta kummiskin: Mamman isoäidin lääkkeestä sellainen välikommentti, että sekin näyttää myös rikkovan omaa itseään. Mamma sanoo lääkkeen tuoksuvan hyvältä ja Muumikaan ei paljoa kakistele juodessaan sitä. Mammahan itse on sanonut, että "hyvänmakuiset lääkkeet eivä tehoa." Voi tietenkin olla, että Muumi on tottunut Mamman lääkkeisiin, mutta uskon enemmän, että yritän vain olla ilkeä tätä jaksoa kohtaan.

Niiskuneidin tuoma sivujuoni on täysin sisälmyksetön kokonaisuus, jota on koitettu terästää Haisulilla. Sivujuonta vielä tyhmentää se, että Haisuli on kuin näkisi ensimmäisen kerran Niiskuneidin nilkkarenkaan.

Chaos has come to judge you.

Kultainen häntä on loppujen lopuksi aika mitäänsanomaton jakso, yhden framen ajan ilmestynyttä mutanttimuumia lukuunottamatta. Ainoat valonkaltaiset pilkahdukset ovat Kainon lyhyt ilmestys (tunnetaan myös nimillä Louska tai Kampsu) sekä jakson lopetus. Muumipeikon yliluonnollisen korkea loikkaus innosta toimii hyvin kuvaamaan Muumipeikon onnellista huokaisua häntänsä palautumisesta normaaliksi.

Chaos! Consume us!

Kuvatekstien vitsikkyys on otettu Dawn of War -pelisarjasta. Noiden sitaattien tunnelmaan pääset tästä.

1 kommentti :

  1. Jotenkin tämän jakson kyllä muistaa Muumimamman tuimasta ilmeestä loppu huipentumaan tultaessa. Jotenkin vaan tuli kyllä täysin niskan takaa kaiken sen farssin keskellä.

    VastaaPoista